Raquel Kurpershoek Trio – Nizami

Concert | zo 19 januari 2025 | 12:00 - 13:30


Raquel Kurpershoek (zang) brengt samen met haar collega’s Evelyn Vera Gallardo (piano) en Danny Rombout (percussie) werk van haar project Nizami.

Nizami is geïnspireerd op het boek De Zeven Wijze Prinsessen van de middeleeuwse Perzische dichter-filosoof Nizami Ganjavi en bevat composities in verschillende muziekstijlen die de diversiteit van de liefde uitbeelden. Het verhaal gaat over zeven prinsessen uit verschillende delen van de wereld. Iedere prinses heeft een eigen theorie over wat liefde is en met welke kleur die geassocieerd wordt. In Nizami vertelt en zingt Raquel deze verhalen in een intieme en poëtische sfeer die ons uitnodigt om te dromen en ons meeneemt naar andere werelden. Nizami is recent bekroond met 3 prijzen op het World Music Festival Andrea Parodi (Italië): Prijs voor beste muziek, Internationale jury prijs en Premio Bianca D’Aponte.

Raquel Kurpershoek

Raquel Kurpershoek Jaldón, geboren in 1998 in Amsterdam, is opgegroeid in Nederland en Spanje. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde ze een grote liefde voor muziek. Ze heeft verschillende muziekgenres gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium voor Wereldmuziek Codarts, met als specialisatie Latijns-Amerikaanse muziek. Ze was winnaar van verschillende zangwedstrijden en won prijzen op bijzondere festivals. Raquel Kurpershoek groeide op in een gezin waar kunst altijd aanwezig was. Van een Andalusische moeder die flamencodanslerares is, leerde ze vrolijke levendigheid, ritmes en melodieën in combinatie met dans. Haar vader, een kunsthistoricus, schrijver en reiziger, leerde Raquel tijdens zijn reizen de enorme muzikale rijkdom van elk land dat hij bezocht.

Evelyn Vera Gallardo

Evelyn Vera Gallardo, geboren in 1997 in Amsterdam, is een wereldmuziek pianist/arrangeur/componist. Ze begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen en studeerde in 2021 Cum Laude af met een bachelor Latin piano aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts). Evelyn Vera Gallardo is een veelzijdige pianist, arrangeur en componist, die haar muzikale talenten vooral inzet binnen de wereldmuziek en Latin-jazz. Met een sterke achtergrond in muziekopleiding en podiumervaring heeft ze zich ontwikkeld tot een vooraanstaand musicus in haar genre. Naast haar werk als pianist en componist, heeft zij ook naam gemaakt in de musicalwereld. Ze heeft als opgetreden in succesvolle producties als Tina Turner de musical, Grease, en Jesus Christ Superstar.

Danny Rombout

Danny Rombout is een bekwame en ervaren percussionist, drummer en producer. Hij leerde muziek spelen toen hij opgroeide in een muzikaal levendig gezin met Surinaams-Indiase roots, waarbij hij Latijnse, Caribische en andere Afrikaanse en Aziatische muziek speelde waarin dans en vreugde centraal stonden en hij een groot gevoel voor muzikale interactie en expressie ontwikkelde. Rombout, die studeerde bij enkele van zijn percussiehelden als José Luis Quintana ‘Changuito’, Paquito Gonzalez, Luisito Quintero en Roberto Quintero, komt naar voren met zijn klankkeuzes, grooves, dynamiek en afwisseling tussen subtiliteit en vuur in zijn drum- en percussiespel en begeleiding.